Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s chřestem v alobalu / dietni

Kuřecí prsa pečená spolu se zeleným chřestem, rajčaty a mrkví chutnají skvěle. Toto výborné jídlo připravíme snadno a navíc je vhodné i při dietě. Podáváme ho s bylinkovým jogurtovým dipem.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 138 kJ /
989 kcal
Bílkoviny175,88 g
Tuky20,03 g
Vláknina11,37 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 527 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy22,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Krok 2: Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Krok 3: Použijte dva pláty alobalu, každý potřete tenkou vrstvou oleje. Krok 4: Do středu folie rozložte kolečka rajčat tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte je bazalkou a na ně navrstvěte kousky chřestu a nudličky mrkve. Krok 5: Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu. Krok 6: Alobal pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára. Krok 7: Balíčky položte na pečicí plech a duste ve střední části trouby při 200 °C asi 30 minut. Krok 8: Jogurt smíchejte s bylinkami, barevným pepřem a octem. Kuřecí prsa z alobalu podávejte s jogurtovým dipem.

TIP: Jak připravit dip

Zveřejněno 24. 11. 2009

Poznámka autora Institut…

Recept je vhodný pro redukční dietu. Pokrm obsahuje velké množství bílkovin a je možné si ho připravit na oběd i na večeři.

Pokud se nejedná o redukční dietu, jako příloha jsou nejlepší brambory na loupačku.

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1210 kJ / 290 kcal

sacharidy 10 g

bílkoviny 42 g

tuky 9 g

vláknina 4 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s chřestem v alobalu / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p87y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s chřestem v alobalu / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p87y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zabudla som vyfotiť hotové jedlo :-8 tak pridávam len fotku vo fáze prípravy balíčkov ;-) Na spodok som dala zemiaky,pridala som mladú cibuľku a kuracie rezne som marinovala v ol.oleji,cesnaku,kečupe a horčici,nech je to pikantnejšie.Výsledok bol super :-p:yes:

:yes::yes:

toto je typicky pripad receptu, kt. by sa dal odlisit tym, ze by sa v jeho napise este uviedlo slovicko *dietne*...autor...mozem to tam doplnit? alebo mozes to tam doplnit ty...ak suhlasis?

:-p;-):yes:

Tématické fráze:
redukcni dieta recepty, kure s chrestem, chřest recepty, recepty s chřestem, kuře v alobalu, dietní kuře, kuře chřest, kuře na chřestu, recepty pro redukční dietu, kuřecí s chřestem, kureci maso s chřestem, kuřecí prsa s chřestem, chřest kuře, chřest kuře, recepty-chřest, chřest a kuře, kuřecí chřest, kuře a chřest, kuře s chřestem recept, dietni obedy

Suroviny:
chřest zelený, mrkev, rajče, prsa kuřecí, olej olivový, sůl, pepř čtyř barev, ocet balsamiko, jogurt bílý, koření oregáno, bazalka čerstvá, tymián

Přidat fotografie receptu